fbpx
top
Djevelen bruker Prada kjøp billetter HER

DJEVELEN BRUKER PRADA KJØP BILLETTER HER

Ikke gå glipp av denne forrykende danseforestillingen for hele familien!

Når: fredag 10. desember kl. 18 / lørdag 11. desember kl. 13.30 og kl. 16.00
Visningssted: Skoklefallsalen, Steinerskolen
Regi / Koreografi: Agnes Naur Kiss & Mari Joramo
Lys / Lyd: Eirik Eikås og Gaute Dahl Wardener
Målgruppe: Barn/ungdom/voksne

Link til BILLETTER

Produksjonen Djevelen bruker Prada spinner løst rundt filmen med samme navn The Devil wears Prada fra 2006. Vi møter journalisten Andy som får jobb i et internasjonalt moteblad, hvor det er et større krav til hvordan man ser ut og ter seg, enn til personlige ferdigheter og empati for andre mennesker. Hennes forhold til en ekstremt usympatisk sjef, en ambisiøs assistent som lever på luft, og relasjonen til sine gamle venner skaper konflikter. Andys holdninger utfordres, og sakte med sikkert begynner hun å endre å sine verdier, og gir etter for skjønnhetstyranniet.

I denne forestillingen settes det søkelys på hvilken påkjenning unge mennesker i dag blir utsatt for gjennom sosiale medier og via influensere. Flere unge mennesker sliter med psykiske lidelser enn tidligere, og mange mener at fokuset på utseende og unge menneskers eksponering for såkalte «perfekte» mennesker gjennom sosiale medier er en av hovedårsakene til dette.

«I en undersøkelse gjort av Press i forbindelse med «Prosjekt perfekt», oppgir 68 prosent av jentene at de vil endre på noe med eget utseende, mens 43 prosent av ungdommene (begge kjønn) oppgir at de kjenner på kroppspress i hverdagen. I Ungdata-undersøkelsen fra 2018 oppgir syv av ti ungdommer at de føler press om «å se bra ut eller ha fin kropp».
Press/Ungdata

«Sammenhengen mellom kroppspress og dårlig psykisk helse er godt dokumentert. NOVAs rapport så også på korrelasjonen mellom depressive symptomer og misnøye med egen kropp, og viste en synlig sammenheng for begge kjønn, men spesielt sterk for jenter» Nova

Gjennom en glossy fasade av mote, skjønnhet, humor, sårhet og forrykende dans, speiler denne produksjonen et dagsaktuelt tema som er like viktig for barn og unge som for voksne. Hvor man navigerer gjennom kroppspress, ekte verdier og ytre påkjenninger man utsettes for, gjennom daglig eksponering av «det perfekt bilde».
Hva ser man når man ser seg i speilet? Hvem ønsker man å være? Klarer man å stå i mot et press om hvordan man forventes se ut, og hva kreves egentlig av unge i dag for å klare å stå i sitt eget selvbilde?

Hjertelig velkommen!

Flere
nyheter