fbpx
top
Velkommen til forestillingene Etter Isolasjonen og Forløpet 25 og 26 juni.

Vi ønsker velkommen til Flyt Studios produksjon «Etter Isolasjonen», med premiere juni 2021.

En kommune urovekkende lik Nesodden danner bakteppet for handlingen. Innbyggernes liv blir fullstendig snudd på hodet i løpet av få dager. Fire karakterer portretteres;
Eksperten, Optimisten, Benekteren og Pessismisten.

Vi introduseres for dem på et venteværelse, og følger dem så gjennom intense karanteperioder, og etter at de på ulike vis kommer seg tilbake til hverdagen igjen. Hvordan vil de klare seg?
Det spilles på den ekstreme hjelpeløsheten og depresjonen som kan ta tak i oss ved isolasjon, det tilnærmet hysterisk humoristiske man kan ty til som taklingsmekanisme, og den snikende følelsen av at det hele bare er en stor konspirasjon iscenesatt av myndighetene.

Forestillingen tar for seg livet under og etter Koronapandemien, og vises på stor utescene på Varden, Nesodden.

Det blir rigget opp flere bålpanner og uteovner som vil sette en fin ramme rundt scenen. Publikum blir oppfordret til å ta med egne pledd. Avstand holdes til en meter mellom publikum, og det settes opp antibacstasjoner etter nasjonale smittevernsregler.

Utøvere: Elever fra Flyt Studio

Regi / Koreografi: Agnes Naur Kiss og Mari Joramo

Lys / Lyd: Eirik Eikås og Gaute Dahl Wardener
Målgruppe: Ungdom/voksne
Billetter HER
Lenke til billetter kommer når informasjon om antall publikummere tillatt på Kulturarrangement foreligger fra kommunen.

«Mennesker i karantene viser økte symptomer på psykologisk stress, mer spesifikt: depresjon, irritabilitet, angst, søvnmangel, sinne og stress. Psyken settes under press. Flere studier viser nå at en karantene på over ti dager, kan gi dårligere mental helse. Noen viste tegn til unnvikelsesatferd en tid etter karantene var over, det vil si at de begrenset sosial omgang og lot være å dra på jobb». forskning.no

– Produksjonen er dagsaktuell, favner bredt med et stort nedslagsfelt. Den trekker paralleller til pandemier og krisehåndtering, tar for seg fysisk nærhet og relasjoner, og fravær av dette, og våre ulike behov for menneskelig kontakt. Hva gjør dette med vår psykiske helse? Er sosial distanse den nye måten å leve på? Hvordan blir livet etter krisen, og hvem er der for å ta oss i mot?

Det benyttes videokunst i denne danseproduksjonen. Deler filmes «hjemme hos» utøverne både på forhånd og direkte i forestilling, hvor dansekunstnere skifter mellom å være i isolerte rom som blir filmet live, og prosjektert på selve scenen. I tillegg vil det være en sekvens hvor publikum selv kan være interaktive med utøverne, hvor de kan bidra til å styre karakterene til å ta et valg. Flertallet bestemmer da utfallet av en gitt situasjonen hvor utøveren kan velge den ene eller andre veien. Slik vil publikum bidra til å bestemme utfallet. Det vil skape en nerveprirrende interaksjon, ingenting er forutbestemt, slik utvikler deler av forestillingen seg improvisert og i øyeblikket, ingen vet hvor dette vil ende.

Velkommen til en suggererende, humoristisk, berørende, rå og brutal forestilling vi alle kan kjenne oss igjen i, etter å ha tilbrakt tid alene over lengre tid. Det forskes på et nytt tema, hvor utfallet fremdeles ligger i fremtiden. Ved bruk av spennende og nyskapende teknologi, et møte mellom unge semiprofesjonelle dansere, unge talenter og et publikum som hungrer etter gode kulturopplevelser, er det duket for en helt spesiell forestilling på Nesodden!

Forestillingen er støttet av Nesodden Kommune, KulturFond 2020.

Flere
nyheter